Scramble!

2024-04-25

Äntligen är byggsäsongen över och snart är det dags för tävlingssäsongen 2024 att ta sin början. Första tävlingen att gå av stapeln för denna säsong är den 27 april i Eskilstuna. Med detta sagt är det nu hög tid att damma av sändaren, fylla på bränsledunken och ta ned flygarhjälmen från hyllan igen! 

ACES HQ är entusiastiska och förväntansfulla inför kommande säsong, det är inplanerade tävlingar och uppvisningar över i stort sett hela landet i år och vi hoppas såklart på att vi blir minst lika många piloter som tävlar i år som vi var förra året! 

För att lindra stressen för er som ska tävla redan under kommande helg har ACES HQ sammanställt en kort checklista över saker man behöver ha ordning på inför tävlingen.

  1. Giltig medlemsskap i SMFF
  2. Giltig tävlingslicens
  3. Giltig operatörs-ID hos Transportstyrelsen
  4. Märkt planen med operatörs-ID

ACES HQ vill även lyfta fram ett förtydligande gällande ett par paragrafer från WW2-reglerna, de paragrafer som nämns nedan är ej skrivna i sin helhet på denna sida, det är endast de meningar i varje paragraf som ACES HQ vill förtydliga att de gäller som står citerade. Följande paragrafer har väckt diskussioner bland tävlanden, därav att de förtydligas i detta inlägg. 

§ 3.6 Streamer

 “Streamern skall markeras 0.5m i varje ända. Markeringen in mot modellen skall vara synlig bakom modellen”

§ 4.5 Flygtidspoäng 

“Flygtidspoäng utdelas till en maximal summa av 138 poäng (6 min 54 sek)”

§ 4.4 Start 

“Om streamern inte är intakt efter startmomentet räknas inga poäng. Modellen måste landas och en ny streamer måste fästas på modellen.” 

§ 4.10 Förlorad streamer 

“Poäng för intakt streamer ges endast om modellen erhållit minst 10 sekunders flygtid i heatet.” 

Med detta sagt hoppas ACES HQ på mängder av nederbörd (i form av klippta streamers) i Eskilstuna till helgen! Hoppas att vi ses där eller på någon av våra andra tävlingar under säsongen! 

Vänliga hälsningar,
/NC Sverige